Så du er skrivelysten?

Hei, velkommen til min side om kreativ skriving. Jeg heter Michael Wynn. Jeg syntes det var så vanskelig å finne frem til brukbare norske nettresurser om kreativ skriving at jeg laget min egen nettside om emnet.

Den engelskspråklige verden har en helt liten serviceindustri for skrivelystne mennesker som stadig tar opp i seg tekniske nyvinninger. Skriver man engelsk kan man publisere egne ebøker på Amazon kindle og begynne og tjene penger øyeblikkelig. Skriver man på norsk må man enten overtale en forlagsmann eller punge ut med tusenvis av kroner for egen trykking. Nå er dette imidlertid i ferd med å endre seg. Nettbokhandelene ebok.no og digitalbok.no tillater selvpublisering på sin nettside og flere følger nok etter.

Vil man ha kritikk av en engelsk tekst kan man laste den opp til nettsteder som booksie.com , abctales.com eller thenextbigwriter.com . Her får man snart kommentarer og klapp på skuldrene. Ja, det finnes til og med noe som heter autocrit.com og ProWritingAid.com . Disse nye programvarene gir engelskspråklige automatisk kritikk på det de skriver: bruker de de samme ordene for ofte, er setningene for korte osv osv. For de som skriver på engelsk er man også i ferd med å utvikle automatisert analyse av fortellingenes struktur. Allerede har det blitt laget søkemotorer som Booklamp.org (nå kjøpt av Apple) og i fremtiden vil datamaskiner kunne rådgi engelskspråklige skribenter, ikke bare om grammatikk, syntaks og ordbruk, men om selve fortellingen. I USA har selskapet Narrative Science allerede erstattet enkelte journalister i landets fagpresse med datamaskiner som skriver artikler automatisk. Man kan ikke se forskjell på en artikkel forfattet av et menneske og en artikkel produsert av en slik datamaskin.

Det finnes noen tilbud for oss  nordmenn også og jeg skal prøve å samle linker til noen av dem på denne nettsiden. På denne siden vil du ikke finne mange meninger om hva du bør gjøre for å bli en bedre forfatter, men du vil finne oppdaterte lister over skrivekonkurranser, dataprogrammer, grupper og mye annet.

Reklamer

11 kommentarer

Filed under Uncategorized

11 responses to “Så du er skrivelysten?

 1. synne

  herlig side 🙂

 2. an

  fantastisk side ❤ tusen takk

 3. Så flott at du har laga denne sida! Det finst også ei side som heiter skrivehula.no med mange gode ressursar. Vil gjerne tipse deg om Sogn og Fjordane Skrivelag som er ei gruppe skribentar i Sogn og Fjordane. Sjå http://skrivelaget.com

  • Hei, Ylvalia . Beklager at jeg svarer så sent. Jeg har vært opptatt den siste måneden med ny valp, så jeg har ikke fått svart. Nå har jeg lagt inn skrivelaget i gruppelista. Jeg får ikke alltid oppdatert siden så ofte som jeg burde, men jeg gjør mitt beste. Takk for at du bruker kreativskriving.com

 4. Tusen takk for at du har lenket til Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) sine nettsider! Nå har vi lenket tilbake til deg fra lenkeoversikten vår. Tenkte også jeg ville tipse om at foreningen ULFF også har sin egen blogg; ULFF-blogger; http://ulff-blogger.blogspot.no/ Sånn i tilfelle du ikke hadde sett den.
  Vennlig hilsen Gro Jeanette.

 5. Hei så fint du lager en sånn blogg. Skal gå se nærmere på dine innlegg. Selv driver jeg tekstuniveset og prøver å videreformidle informasjon til skrivelystne.

 6. Denne siden er akkurat det jeg trengte.
  Fantastisk sider. 🙂

 7. anitastroem

  Kjempefin side med gode tips og nyttige ressurser for en forfatterspire.
  God helg!
  Anita

 8. anitastroem

  Kjempefin side med god informasjon og nyttige ressurser for en forfatterspire😊
  God helg!
  Anita

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s